Select Page

Berkshire Street Condos

Dealing with the aftermath of a terrible fire left our three condo clients needing to rebuild their homes entirely. We sought to help make a tough situation better with the design of a brand-new, ground-up building they all could love. The first step was working with the Cambridge Zoning Board of Appeals to gain a variance and account for rebuilding a code compliant building. This ultimately expanded the footprint of the building and enlarged all three units. From there, we worked with all three members of the condo trust to collectively design a fresh exterior for the building. The result is one that speaks to the traditional architecture of the neighborhood while also having a little fun with new decks out back. Finally, for the interiors, we worked with each owner individually to design each of their respective units and tailor them to suit their unique needs. All in all, we helped them make the best of an unfortunate situation and rebuild their homes.

Location: Cambridge, MA
Project size: 3,058sf
Team: BLW, Roome & Guarracino