Select Page

Lumiere

When JtA was tasked with designing the renovation of Newton culinary giant Lumiere after a changing of ownership, careful attention was required. We needed to be extremely mindful of paying homage to the history and culture of the existing space– and especially the devoted customer base–while re-energizing the restaurant for its next, youthful chapter. Thoughtful consideration was given to keeping iconic features such as the textile ceiling clouds, while new finishes and fixtures were selected to work with the existing character. From there, refinished flooring, new lighting, all-new upholstery and a modern coat of paint set the table for the new, yet still familiar Lumiere experience that diners of all generations can enjoy well into the future.

Location: West Newton, MA
Project size: 3,400sf
Team: Bailey Davol