Select Page

The Quiet Few

Top Shelf, Low Brow. That’s The Quiet Few’s motto and exactly what our design delivers. Intentionally, of course. The owners wanted the place to feel like a neighborhood bar that had been there for years, but the obvious challenge is that we built it today. So we dove into our years of experience (and bar sitting) to guide the way towards an overall design that is classic and comfortable. The bar’s long wooden armrest beckons you to sit and stay awhile as you  nestle in to you catch up with old friends, while the shuffleboard table levels the playing field and gives you ample space to make new ones. Throughout, family photos, classic sports memorabilia, and Fenway seats add layer upon layer of memories. Wherever we could, we let the character of the existing building shine through, complementing it with warm woods and a traditional tin ceiling. For the focal point, we centered the tap tower in the old hearth and flanked it with shelves of their signature beverage: whiskey. Pair all of that with the amazingly welcoming staff and you’ve got a place where everyone can feel like a regular.

Location: East Boston, MA
Project Size: 1,052 sf
Team: Bailey Davol/Studio Build